Naar boven

De Telegraaf

04-08-1992

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 22

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Dagblad De Telegraaf
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1893
Periode gedigitaliseerd
  • 1893-1994
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • KB C 98
Nummer
  • 32508
Jaargang
  • 100

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

WAARDIG AFSCHEID VAN ZEILPLOEG

WAARDIG AFSCHEID VAN ZEILPLOEG

PORT OLIMPIC, dinsdag

De Oranje-zeilers hebben de olympische Regatta op waardige wijze afgesloten. De laatste dag stond er eindelijk de wind waarnaar zoveel zeilers zo lang gesnakt hadden. Voor de Nederlandse zeilers in 470-klasse, de Tornado en de Europa kwam de wind te laat om nog voor een medaille te zorgen, maar de resultaten waren de laatste race evenredig aan de wind.

Martine van Leeuwen was het meest succesvol, zij zeilde haar Europa met het grootste gemak naar de overwinning.

„Tja, er was eindelijk weer eens een beetje wind", zo verzuchtte Van Leeuwen, die met haar zege haar afvaardiging naar de Spelen ruimschoots rechtvaardigde.

In de Tornado-klasse moest er ook nog gezeild worden, omdat twee races wegens gebrek aan wind waren afgebroken. Ron van Teylingen en Paul Manuel, die lange tijd kans maakte op een medaille, namen op sportieve wijze wraak en finishte als vierde. In de 470-klasse waren de verwachtingen ten aanzien van de gebroeders Kouwenhoven hoog gespannen. Tenslotte namen zij voor Barcelona de tweede positie op de wereldranglijst in. Zij voldeden helaas niet aan die verwachtingen, maar gaven in de laatste race toch een staaltje van knap zeilen weg door als derde te finishen.

„Hadden we maar iets meer wind gehad gedurende de hele afgelopen week, dan hadden we beslist meer medailles gehaald. Dat bewijs is nu wel geleverd", zo merkte boi*} coach Jeroen Pels enigs^j spijtig op. Toch toonde 5 zich over het algemeen te*J den over de resultaten va"1 J zeilers: „We hebben bij plankzeilen met Dorien ' Vries een medaille geha^l;. Stephan van den Berg i. v| op een haar na een mcd**!. en hetzelfde geldt voor fAn, Neeleman en Jos Schriel* % de Star-klasse. Verder heb^i we in de Tornado- en de Etn pa-klasse ruimschoots v.; daan aan de olympische j miet. Ik denk dat we tevreol terug mogen kijken, hoeA we misschien op iets m*? gehoopt hadden."

door Erik Dercksen

Sluiten