Naar boven

Nieuwsblad van het Noorden

02-09-1960

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 18

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Nieuwenhuis
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1888-2002
Periode gedigitaliseerd
  • 1888-1994
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • KB C 65
Nummer
  • 205
Jaargang
  • 73

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ZEILEN Weer een goede race van Verhagen Jaap Helder ook aan bod?

ZEILEN Weer een goede race van Verhagen Jaap Helder ook aan bod?

Ben Verhagen gaat zich met zftn ranke Flying Dutchman steeds meer in zijn element voelen op de golfslag in de baai van Napels, die donderdag — tijdens de vierde dag der Olympische zeilwedstrijden — overigens nauwelijks werd opgejaagd door de matige zuidwestenwind.

De Rotterdamse garagehouder vocht weer dapper mee met de favorieten — en hij had succes. Het werd ditmaal een knappe derde plaats, achter de ler Hooper en de Duitser Rolf Mulka. Winnaar Capio werd gediskwalificeerd.

De constante prestatie van onze Flying Dutchman-equipe hebben een Olympische medaille binnen het bereik gebracht. En daarom is het zo bijzonder triest dat de succesrijke combinatie nu uiteen wordt geslagen.

Het bemanningslid van Verhagen, Ger Lautenschutz, moest namelijk donderdagnacht wegens tragische familieomstandigheden naar Nederland vertrekken. Hy zal worden vervangen door de Groninger Van Meggelen of door Jaap Helder uit Paterswolde.

Wim van Duyl eindigde in de Drakenklasse als twaalfde, Hans Sleeswijk — ook donderdag weer een der grootste pechvogels — werd 32ste bij de Finnjollen.

Van Duyl staat nu op de 6e plaats in de algemene rangschikking met 2.539 punten. Italië leidt met 4.927, gevolgd door Griekenland met 4.174, Canada mét 3.970, Argentinië met 3.952 en Australië met 2.544.

De stand in de Flying Dutchmanklasse luidt na de vierde race: 1. Noorwegen 4067 pnt.; 2. Groot Brittanniië 3532 pnt; 3. Duitsland 3476 pnt.; 4. Nederland (Verhagen) 3386 pnt.

Sluiten