Naar boven

Nieuwsblad van het Noorden

17-07-1992

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 32

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Nieuwenhuis
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1888-2002
Periode gedigitaliseerd
  • 1888-1994
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • Groninger archieven
Nummer
  • 167
Jaargang
  • 105

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Assenaar klusjesman Olympische zeilploeg Op weg naar Barcelona

Assenaar klusjesman Olympische zeilploeg Op weg naar Barcelona

Van onze sportredacteur Peter Homan

ASSEN — Een limiet hoefde Henk Tebbertman (30) niet te halen om naar de Olympische Spelen van Barcelona te kunnen gaan. De Assenaar - hij is deze week vertrokken - is materiaalman van de Olympische zeilploeg die uit veertien zeilers bestaat, inclusief de surfers Stephan van der Berg en Dorien de Vries. "Mijn taak? Ik ben in zijn algemeenheid verantwoordelijk voor alle materiaal. Ik moet in de eerste plaats eventuele schade repareren, maar gezien de omstandigheden in Barcelona is de kans op schade niet zo erg groot. Ik zal daar niet alleen maar zitten te wachten op een gat in een boot. Je vormt met zijn allen een team, dus koffie zetten zal er op zijn tijd ook bij horen. Je moet niet te beroerd zijn om dingen aan te pakken," aldus Tebbertman.

Een jaar geleden was er al sprake van dat het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV) Tebbertman mee zou nemen. "Maar pas sinds drie weken is het zeker. De begeleidingsploeg is bepaald naar aanleiding van het aantal zeilers. Dan wordt er gekeken welke mensen er mee moeten en dat is tegen elkaar afgestreept. Moet er een fysiotherapeut mee, een weerman of een materiaalman. Gekozen is voor de laatste."

De zeilers beginnen pas aan het eind van deze maand met hun wedstrijden, maar Tebbertman moest al eerder heen omdat vanaf maandag de boten gemeten en gecontroleerd moeten worden. "En als er iets moet worden veranderd kan ik ingrijpen. Rond de keuring is er altijd wel werk te doen. De meeste zeilers hebben de afgelopen dagen al getraind in de Olympische haven. Als ik kom zijn ze vrijwel allemaal naar huis en pas later komen ze weer terug.

■ Oud-zeiler Henk Tebbertman bezig in zijn werkplaats met zijn twee personeelsleden, aan wie hij de lopende zaken in de Olympische weken moet overlaten. © Harry Cock

Sluiten