Naar boven

De Telegraaf

31-07-1984

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 32

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Dagblad De Telegraaf
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1893
Periode gedigitaliseerd
  • 1893-1994
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • Koninklijke Bibliotheek C 98
Nummer
  • 30036
Jaargang
  • 91

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Zeilcoach rekent op een medaille

Zeilcoach rekent op een medaille

Van onze speciale verslaggevers LONG BEACH, dinsdag Zeilcoach Henri van der Aat gaat de komende week niet het water op. ..Mijn plaats is aan de wal, daar kan jk nuttig werk doen. Er moet iemand zijn om de zeilers op te vangen wanneer ze terugkomen." zo meent de jonge coach (27) die ondanks zijn korte voorbereidingstijd er in geslaagd is om met een uiterst evenwichtige maar bovenal kansrijke zeilploeg op het olympische water te verschijnen.

" Van der Aat maakte zelf vier jaar geleden deel uit van de Nederlandse olympische zeilploeg. zij het als reserve. Jarenlang was hij zelf topzeiler in de olympische Flying Dutchman-klasse, ervaringen die hem nu als trainer van de Nationale zeilselectie uitermate goed van pas komen. Toen hij na zijn studie aan de Academie voor lichamelijke opvoeding twee jaar lang de Zweedse zeilequipe had getraind en door het KNWV werd gevraagd om verbondstrainer te worden, hoefde Van der Aat niet lang na te denken. „Een enorme uitdaging natuurlijk, maar wel een zware klus, mede omdat we nog maar twee jaar voor de Spelen zaten."

Een voorspelling over het aantal medailles dat de Nederlandse zeilploeg mee naar huis zou kunnen nemen durft Van der Aat onder geen beding te doen. „Veel te gevaarlijk bij een sport als zeilen waarin zoveel doorslaggevende factoren in het

• Henri v.d. Aat, de Jeugdige zeilcoach, die vooral aan de wal zijn begeleidende werk moet doen.

Sluiten