Naar boven

De Telegraaf

17-10-1964

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 48

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Dagblad De Telegraaf
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1893
Periode gedigitaliseerd
  • 1893-1994
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • Koninklijke Bibliotheek C 98
Nummer
  • 23953
Jaargang
  • 67

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Geen familie-omstandigheden maar.... Moeilijkheden in Tokio leidden tot terugkeer Jan Jongkind: „pijnlijke zaak"

Geen familie-omstandigheden maar.... Moeilijkheden in Tokio leidden tot terugkeer Jan Jongkind: „pijnlijke zaak"

Van een onzer verslaggevers AALSMEER, zaterdag. GISTERNACHT stapte de 32-jarige zeiler Jan Jongkind op de luchthaven van Tokio in het vliegtuig. Gistermorgen begroette de door de Japanse zon gebronsde Aalsmeerder in een druilerige regen op Schiphol zijn charmante echtgenote. Voor Jan Jongkind ls het sprookje uit. De Olympische Spelen zijn nog slechts herinneringen voor de Drakenzeiler, die later in de morgen weer druk aan het werk was in zijn riante zeilmakerij. Op Jan Jongkind's gezicht lag geen spoor van emotie. Hij werkte in zijn olympisch kostuum, zei lakoniek tot een van zijn personeelsleden: „Het is koud geworden in Holland. ..." Met grote ogen van verbazing zagen de Aalsmeerders de thuiskomst van de zeilcrack. Wat was er aan de hand? Gisteren berichtte het ANP, dat Jongkind wegens familie-omstandigheden de terugreis had aanvaard. Maar de Aalsmeerse zeiler werpt dit met een beslist gebaar tegen. HU zegt: „Mijn moeder is inderdaad ziek, maar haar toestand is echt niet van ernstige aard." Jan Jongkind's terugkeer heeft een andere reden. Er zijn grote moeilijkheden geweest in Tokio. Slechts dit Is de reden, waarom hij besloot het olympisch front de rug toe te keren.

Onmiddellijk, nadat Jongkind in Aalsmeer was gearriveerd, werd hij gebeld door het bestuur van het Koninklijk Verbond. Maar hij weigerde elk commentaar. „Pas als de gehele zeilploeg weer in ttoiiand terug is, wil ik verder op de moeilijkheden ingaan," verklaarde hij met klem. „Dit is een zeer pijnlijk geval. Voor mij. maar ook voor de andere leden van de zeilploeg," voegde hij er aan toe. Donderdag heeft Jongkind zich bij de leider van de zeilploeg, de heer Van Luvn afgemeld, vervolgens heeft hij chef de mission Simon de Wit van de situatie op de hoogte gesteld.

Jan Jongkind en zijn vrouw, vanmorgen weer verenigd in Aalsmeer. „Tokio 1964" is nu alleen nog maar een bittere herinnering. ...

Sluiten