Naar boven

De Telegraaf

03-08-1984

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 32

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Dagblad De Telegraaf
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1893
Periode gedigitaliseerd
  • 1893-1994
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • Koninklijke Bibliotheek C 98
Nummer
  • 30042
Jaargang
  • 91

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Ook tweede dag teleurstellend Zeilers smeken om meer wind

Ook tweede dag teleurstellend Zeilers smeken om meer wind

Van onze zeilmedewerker LONG BEACH, vrijdag

Dc Nederlandse zeilploeg heeft op het olympische zeilwater haar juiste koers nog steeds niet gevonden en lijkt zelfs enigszins op drift geraakt. De Oranje-zeilers kwamen in de verschillende klassen tot nu toe zeker niet tot overtuigende prestaties.

„net vertrouwen nouacn we erin. Er zijn nog maar twee wedstrijden gezeild, het is nog veel te vroeg om conclusies te trekken," zo probeerde chef d'équipe André du Pon de tegenvallende resultaten te relativeren, maar daar slaagde hij maar gedeeltelijk in. Om de feiten kun je ook moeilijk heen. Wat is het toch, dat de Nederlandse zeilers er kennelijk op het „moment suprème" net niet aan te pas komen? En dat terwijl we op „papier" toch een zeilploeg met medaillekansen hebben. Op het water gaat het echter anders.

Allereerst was daar het teleurstellende terugtrekken in de eerste race van het Star-team Binkhorst/ Van Walt-Meijer, na een aanvaring. Als klap op de vuurpijl kwam daar ook nog eens de onverwachte diskwalificatie van het Tornado-team Van Bladel/Stavenuiter overheen, terwijl de resultaten in de andere klassen ook te wensen over lieten.

Hoewel de Oranje-zeilers zich op de tweede dag keurig aan de regeltjes hielden en niet in andermans vaarwater terecht kwamen, bleef het gehoopte herstel uit.

Huub Lambrie» (links) en Cees van Bladel in actie tijdens hun race in de Tornado-klasse.

Sluiten