Naar boven

De Telegraaf

08-08-1984

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 8

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Dagblad De Telegraaf
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1893
Periode gedigitaliseerd
  • 1893-1994
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • Koninklijke Bibliotheek C 98
Nummer
  • 30050
Jaargang
  • 91

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Zeilers verspelen kansen op medaille Tijdperk 'Vliegende Hollanders' voorbij

Zeilers verspelen kansen op medaille Tijdperk 'Vliegende Hollanders' voorbij

Van onze speciale verslaggevers LONG BEACH, woensdag

Het lijkt wel of de tijden van de "vliegende Hollanders" die de wereldzeeën beheersten, definitief voorbij zijn. Voor de Nederlandse zeilploeg was de tegenstand op het olympische zeilwater van de Pacific nabij Long Beach in ieder geval te sterk, plankzeiler Stephan van den Berg buiten beschouwing gelaten.

In de zesde wedstrijd verspeelden de Nederlandse zeilers definitief alle kansen op een medaille. Die kansen lagen er nog voor de 470-equipe en het Star-team, nadat het in de Tornado en de Finjollen al na de vijfde race een bekeken zaak was geweest. Niettemin lieten YVilly van Bladel en Huub Lambriex wel zien dat ze zeilen kunnen. Ze hebben alleen een stevige bries nodig en die was gisteren eindelijk present.

Het Tornado-team ging zelfs geruime tijd aan de leiding, maar toen op een gegeven moment het onderlijk losschoot en fokkenist Huub Lambriex uit de trapeze moest klimmen om het onderlijk weer goed vast te maken, werden ze ingehaald door de Amerikaan Randy Smyth. De achtervolging werd ingezet, maar de Nederlanders kwamen op de finishlijn enkele centimeters tekort. Van Bladel was niettemin blij met het resultaat. „We hebben nu laten zien dat het toch voor het grootste deel aan de materiaalkeuze lag. Dat het deze week bijna niet zou waaien hadden we redelijkerwijze niet kunnen voozien," aldus van Bladel.

• Rex Sellers en Christopher Timms van Nieuw-Zeeland hoeven vandaag niet meer aan de start te verschijnen. De gouden medaille in de Tornado-klasse hebben zij al gewonnen, dus de champagnefles kon worden ontkurkt.

Sluiten