Naar boven

De waarheid

14-01-1983

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 8

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • s.n.
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1940-1990
Periode gedigitaliseerd
  • 1940 t/m 1990
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • KB C 157
Nummer
  • 43
Jaargang
  • 43

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Peter Bos speelt graag in films

Peter Bos speelt graag in films

(Door Monique en Linda) Peter Bos begon al met toneelspelen toen hij 9 jaar oud was. Hij speelde in het Vondelpark waar hij een doek tussen twee bomen ophing. Dit deed hij enkele jaren. Daarna volgde hij een mimeopleiding in Amsterdam. Peter vindt mime fantastisch omdat hij dan iets kan vertellen zonder zijn mond open te doen. Maar toch wilde hij geen echte mime-speler worden. Toen zijn opleiding achter de rug was ging hij voor een jaar naar Engeland. Hij reisde daar rond met een toneelgroep. Weer terug in Nederland richtte hij een eigen groep op, die de stukken speelde die Peter had geschreven. Na een tijdje werd hij door een andere groep gevraagd of hij les wilde geven in mime. Deze groep speelde vooral voor kinderen, Peter is bij deze groep een tijdje gebleven maar dan vooral als acteur. Later stapte hij ook uit deze groep en richtte weer een eigen groep op: Het wespertheater. Na verloop van tijd vertrok hij ook daar weer. Peter Bos is al zon tien jaar bezig met het acteren op toneel of voor de film. De eerste film waar hij in speelde was een film van Jacq Vlaanderen. Daarin speelde hij een binnenhuisarchitect. Tijdens de opnamen ervoor kwam hij er achter hoe het bij de film in elkaar zat. Ook is er wel eens een tv-film gemaakt met de toneelgroep waar Peter in speelde als werkster. Maar de eerste grote film waar Peter in speelde is De Zevensprong geweest. De Zevensprong was een serie van 13 delen waarin Peter Bos meester Van der Steg speelde.

Hans Kemna is een bekend iemand bij de Nederlandse film. Hij verzamelt namelijk alle acteurs en actrices voor een film en de regisseur en producent beslissen dan uiteindelijk wie ze nemen. Hans Kemna zag Peter Bos een paar jaar geleden spelen. Hij probeerde toen om Peter een rol te geven maar

Twee jonge medewerksters van onze krant spraken met Peter Bos, in een koffieshop op het Spui in Amsterdam. Dat hij een bekende persoonlijkheid is, konden zij merken aan de reacties en opmerkingen die zij om zich heen konden horen. Peter Bos is bekend uit de serie De Zevensprong van de televisie en uit de film Knokken voor twee. Hij speelde in De zevensprong de droge meester Frans van der Steg en in Knokken voor twee de vrolijke poppenspeler Walter van der Wiel.

dat lukte niet zo best. Zo praatte hij ook eens met Karst van der Meulen over Peter. Peter werd toen uitgenodigd voor een gesprek. Dat gesprek is op video opgenomen zodat Karst later alles op zn gemak nog eens kon zien. Natuurlijk moest hij Peter ook zien spelen en toevallig moest Peter die avond erop een solo-optreden doen en twee dagen later had hij de rol.

De serie De zevensprong is gekocht door Italiƫ, West-Duitsland en Finland. Denemarken en Australiƫ denken erover om de serie ook te kopen. Natuurlijk vindt Peter dit fantastisch en het lijkt hem te gek om zichzelf als een Italiaanse meester Van der Steg te zien.

Peter Bos op het Amsterdamse Rokin

Sluiten