Naar boven

De Tijd : godsdienstig-staatkundig dagblad

12-02-1930

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 12

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Gebr. Verhoeven
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1845-1959
Periode gedigitaliseerd
  • 1845 t/m 1959
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • KB C 236
Nummer
  • 25271
Jaargang
  • 85

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

HET AUTO-ONGELUK OP DEN HAARLEMMERWEG. Behandeling in hooger beroep.

HET AUTO-ONGELUK OP DEN HAARLEMMERWEG. Behandeling in hooger beroep.

Op 25 Juni j.l. reed de heer C: Mantz met zün auto op den Haarlemmerweg in de richting Halfweg. Een oogenblik had hij op de kleine steentjes gereden cm een auto te laten passeeren en was daarna weer op den straatweg teruggekeerd, steeds den rechterkant van den weg houdend. Een oogenbliK later voelde hij een bons, zag een wagen langs zich heen stuiven en over den kop slaan. Hü ging er heen, en zag, hoe een der passagiers van dien wagen, een Bugatti-raceauto, zeer ernstig gewond was.

Toen hü in zijn auto wilde stappen, om een dokter te halen, bemerkte hü, dat de achterwielen beschadigd waren, zoodat deze eerst moesten worden vervangen.

De passagier van de Bugatti, de Italiaan Mario Lenassi. die een schedelbreuk had opgeloopen, overleed kort na het ongeval.

De bestuurder van de Bugani-auto, een 29» Jarige Italiaansche ingenieur, werd op 31 October door de Amsterdamsche Rechtbank wegens het veroorzaken van dood door schuld veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes weken met aftrek van voorarrest, en ontzetting voor den tijd van één jaar uit de bevoegdheid tot het besturen van een motorrütuig.

Sluiten