Naar boven

Nederlands dagblad : gereformeerd gezinsblad / hoofdred. P. Jongeling ... [et al.]

30-12-1968

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 4

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Stichting Nederlands Dagblad
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1967
Periode gedigitaliseerd
  • 1967-1994
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • Nederlands Dagblad
Nummer
  • 4933
Jaargang
  • 25

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Oorkonde

Oorkonde

Tijdens de dienst zaten in de met kerstbomen, sparregroen, witte hyacinten en chrysanten versierde kerk op de voorste rij aan weerszijden van de doopouders mevrouw Von Amsberg, H.M. de Koningin, Z.K.H, de Prins der Nederlanden, H.K.H. Prinses Sonja van Noorwegen en Z.K.H. Prins Harald van Noorwegen. Op de tweede rij zaten Baron J. Chr. von Jenisch, dr. J. H. van Roijen, Christina von Amsberg, H.K.H. Prinses Irene, Z.K.H. Prins Carel Hugo. H.K.H. Prinses Margriet, mr. P. van Vollenhoven »n H.K.H. Prinses Christina. Op de derde rij zaten mej. Swellengrebel, mej. Wijnen, part. secretaresse van Prinses Beatrix, die bij de doopsbediening Prins Willem Alexander binnenleidde, mevr. Van Roijen en baronesse Von Jenisch. Prinses Irene en haar echtgenoot kwamen vrijdagavond op Schiphol aan voor het bijwonen van deze d<x>psbedicning.

Na afloop van de dienst werd in de consistorie aan de ouders een oorkonde overhandigd, vervaardigd van geprepareerde kalfshuid, waar' vermeld staat:

„De Heilige Doop van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje- Nassau, Jonkneer van Amsberg, geboren de 25ste september 1968 te Utrecht, werd bediend door ds. H. J. Kater, Hervormd predikant te 'Vmsterdam, op 28 december 1968 i de Domkerk in Utrecht."

Deze tekst was ondertekend door e predikant, een ouderling en een liaken, alsmede door de doopgetuigen H.M. Koningin Juliana. Z.K.H. Prins Harald, Christina von Amsberg, dr. Van Roijen en Baron Von Jenisch.

Sluiten