Naar boven

Limburgsch dagblad

03-12-1983

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 45

Details

Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
Copyright
  • Media Groep Limburg
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1918
Periode gedigitaliseerd
  • 1918-1994
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • KB C 101
Nummer
  • 286
Jaargang
  • 65

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Limburg

Limburg

Een feest moeten de galadiners aan j boord van de Azur öök worden. Alle| is geregeld, alles is bekeken, alle grondstoffen zijn ingekocht. Zélfs de | borden waarop straks geserveerd zal) worden zijn uitgemeten: soepbordenJ grote borden en dessertborden met j respectievelijk een doorsnede van 2H 23 en 19 centimeter. Ik bedoel maari aan alles is gedacht. Zelfs aan een grote generale repetitie (11 decembe» in De Hoefslag). Tijdens twee galadiners aan boord van de Azur loopt de Nederlandse culinaire wereld met een onmiskenbaar Limburgs accent, bij wijze van spreken, op de \ tenen. Op 16 januari het „Welcome-diner" en op 18 januari hfi* "Captains-diner". Piet Ritzen: „Er is een eerste en tweede service. Per service verwacht ik zon tweehonderdvijftig mensen, waarvan een bepaald gedeelte uit Limburg. Dal staat al vast". Wie dan ook, zij zullen til de persoon van kasteelheer Ritzen eet*) man (her)kennen die er alles aan zal1 doen om uit te blinken in het perfecW, gastheerschap. Ik ben dat aan Limburg verplicht", stelde hij. „Toine Hermsen in de keuken, Jos Frenken als verbindingsman tussen rederij en passagiers en ik zélf zullen, samen met al de anderen, keihard werken om er! een grote culinaire happening op zee van te maken. Een beetje van het succes zal dan ook op ons, op Limburg afstralen". Dat moet ook wel, als men bedenkt dat het idee in het torenkamertje van Kasteel Wittem geboren werd...

Sluiten