Naar boven

De Telegraaf

22-02-1990

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 34

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Dagblad De Telegraaf
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1893
Periode gedigitaliseerd
  • 1893-1994
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • KB C 98
Nummer
  • 31756
Jaargang
  • 98

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Aardverschuiving

Aardverschuiving

De aardverschuiving viel te verwachten sinds Michelin de Nederlandse inspectie afschafte. Nederland wordt nu vanuit Brussel door Vlaamse en Waalse inspecteurs gecontroleerd en dat heeft consequenties. Laat ik beginnen met de blijde boodschap, de vreugde. De Oude Rosmolen in Hoorn, een piepklein zaakje, dat door man (kok) en vrouw (bediening) bestierd wordt, heeft een tweede ster gekregen. Nederland houdt drie tweesterren-zaken, want Inter Scaldes in Kruiningen en De Swaen in Oisterwijk hebben hun twee sterren behouden. De Echoput in Apeldoorn moest echter een ster inleveren en behoort nu tot de 17

restaurants met 1 ster in Nederland.

Onder die restaurants met 1 ster is verschrikkelijk huis gehouden. Nieuw met 1-ster is Harry de Graaf in Amsterdam: „Ik wist van niets. Ik had echt nergens op gerekend. Het is prachtig." De Kastanjehof in Lage Vuursche van Wulf Engel, die vroeger in de Hoefslag kookte, heeft terecht ook een ster gekregen. De Zwetheul van Cees Wiltschut aan de Schie buiten Delft kreeg ook een ster, evenals Vreugd en Rust van de grote kok Henk Savelberg. Hij is uiteraard de ster bij Seinpost in Scheveningen, waar hij vroeger achter het fornuis stond, kwijtgeraakt. Parkheuvel in Rotterdam, waar Cees Helder gelukkig weer zelf kookt, kreeg ook een ster. Ik lunchte er deze week en hij verdient zijn ster ten volle. Hij is ook het enige sterrenrestaurant in Rotterdam geworden, want Le Coq dOr en La Vilette verloren hun ster. Voor La Vilette is dat zuur, want dit restaurant aan de Westblaak is door een diep dal gegaan. Een paar weken geleden lunchte ik er en toen was het hoge niveau echter weer hersteld. De Michelininspecteurs moeten er maar gauw weer gaan eten

Twee restaurants, die mij volstrekt onbekend zijn, genoten ook van de sterrenregen en zorgen daarmee voor verrassingen: De brave Hendrik in Hendrik Ido Ambacht en de Bokkepruik in Zweeloo.

En dan nu het grote verdriet: de gedoofde sterren. Ue de France, Saur, Seinpost, Villa Rozenrust, de Pettelaar, Auberge de la Provence, Rótisserie Oudt Leyden, Le Coq dOr, La Vilette, De Hamert en kasteel Wittem zijn hun ster kwijt.

La Provence in Laren en de Rötisserie Oudt Leyden zijn niet meer opgenomen in de gids vanwege overname. De Pettelaar in 's Hertogenbosch is ook verkocht door Michel Teulings en het was duidelijk dat de ster daar zou vertrekken.

~lk vond er geen bal aan: 'k heb niet één keer hoeven zeggen tot hier en niet verder!"

■ Cees Helder ...ster

■ Pieter Smits ...onder zijn leiding ster terugverdienen...

■ Harry de Graaf ...ster... geen bijgekregen.

Sluiten