Naar boven

De Telegraaf

17-11-1990

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 118

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Dagblad De Telegraaf
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1893
Periode gedigitaliseerd
  • 1893-1994
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • KB C 98
Nummer
  • 31983
Jaargang
  • 98

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

De bordjes liggen weer behoorlijk vol

De bordjes liggen weer behoorlijk vol

door ROEL DE OUTER SCHEVENINGEN, zaterdag

In de Franse keuken gaat het tegenwoordig om knap gecreëerde schotels die toch de honger stillen. De Franse keukenkoningen slaan al bij de hors d'oeuvres toe. Niks karige plakjes zalmpaté. Maar een hele schaal vol kreeften, kokkels, mosselen en aangeklede garnalen. Je moet weer werken voor je voedsel.

„Het moet een mooie rotzooi worden op tafel." Chefkok Joop Zwiep van restaurant Seinpost in Scheveningen vindt dat zijn gasten zich lekker moeten kunnen uitleven op het Franse voorgerecht Fruits de Mer. Achter een tafeltje met prachtig uitzicht over zee zegt hij met glimmende oogjes: „Een uur ben je zeker zoet met dit Bourgondische eetfestijn." Om de avondkleding te beschermen, krijgt de gast van Seinpost een slabbertje om en de beschikking over speciaal gereedschap, dat onder meer bestaat uit een haak voor de kreeft en spelden voor de alikruikjes. De gast die kiest voor Bouillabaisse, hoeft heel wat minder lichamelijke arbeid te verrichten. De Seinpostvariant op deze soep uit de omgeving van Marseille heeft Zwiep expres licht gehouden. „In Frankrijk laten ze hele vissen en uien en wortels meetrekken. Wij doen het wat verfijnder. In onze Bouillabaiise tref je ook geen graten aan." Het zomerse gerecht gaat overigens snel van de kaart en wordt in de winter door gebonden kreeftsoep vervangen.

■ Jan Zwiep is sedert kort chef-kok van restaurant Seinpost in Scheveningen. Als hij zijn voorgerecht Fruits de mer serveert, is het bordje, in tegenstelling tot vroeger, behoorlijk gevuld. „Er kan weer gewerkt worden aan tafel," zegt de Franse meester.

Sluiten