Naar boven

De Telegraaf

15-11-1991

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 34

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Dagblad De Telegraaf
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1893
Periode gedigitaliseerd
  • 1893-1994
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • KB C 98
Nummer
  • 32289
Jaargang
  • 99

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Zoekactie naar Penguins wordt geïntensiveerd

Zoekactie naar Penguins wordt geïntensiveerd

DEN HELDER, vrijdag

De marine zet vanaf vandaag drie mijnenjagers in om te speuren naar de twee Penguins, die het Noorse fregat Oslo vorige week verspeelde op de Noordzee voor de Nederlandse kust.

De drie schepen Haarlem, Harlingen en Schiedam nemen de taak over van de Urk, die gisteren de zoekactie wegens slecht weer moest staken.

Door Stan Huygens

OEGSTGEEST, vrijdag

De politie en een aantal rechercheurs bewaakten de opening van de tentoonstelling van de biologe en bloemen-aquarelliste Janneke Brinkman-Salentijn in het restaurant De Beukenhof in Oegstgeest.

Maar de opening werd dan ook bijgewoond door premier Ruud Lubbers en minister Koos Andriessen, de burgemeesters van Amsterdam en Den Haag, fractievoorzitter Hans van Mierlo, CDA-voorzitter Wim van Velsen en de oud-ministers Jan de Koning, Job de Ruiter, Frits Korthalls Altes en Pieter Winsemius.

Lubbers dankte de kunstenares voor het feit, dat zij jaren geleden haar man voor een groot deel afstond aan de politiek. Hij prees haar aquarellen van bloemen. Hij kreeg een echte Brinkman cadeau.

„Dat moet je wel snel ophangen als de Brinkmannen op bezoek komen," zei ik tegen Ria Lubbers. „Ben je gek. Dat blijft in Den Haag. Een stilleven op kantoor. Daar hoort het," aldus Ria. Janneke Brinkman heeft ook een jaarboek, een bloemen-agenda ontworpen. „Dat moeten wij aan het eind van het jaar weer inleveren," aldus Ria Lubbers, „En dan gevuld. Met wat wij iedere dag hebben uitgespookt."

Janneke Brinkman dankte een paar maal de „ministerpresident" tot zij zich een keer versprak en „Ruud" zei. „Nou zijn we weer thuis," lachte Lubbers.

Zou mevrouw Brinkmans kunst ook die belangstelling trekken als zij niet getrouwd was met kroonprins van het CDA? „Natuurlijk niet," aldus Ria Lubbers, „Maar mag je er als vrouw ook eens voordeel van hebben dat je met een politicus getrouwd bent. Je ziet je vent nooit .Ik heb altijd geprobeerd een maal per jaar met de kinderen iets te doen, dat alleen maar kon dank zij de functie van hun vader. Dat vergeten ze nooit, dat hij er weinig was wel."

Janneke Brinkman, die biologe is, zoekt de bloemen zelf bij elkaar, maakt er boeketten van en schildert die heel nauwkeurig na. De opbrengst gaat naar natuurmonumenten voor een duinprojekt.

Sluiten