Naar boven

De Telegraaf

06-09-1991

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 32

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Dagblad De Telegraaf
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1893
Periode gedigitaliseerd
  • 1893-1994
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • KB C 98
Nummer
  • 32229
Jaargang
  • 99

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Vernieuwde Swaen

Vernieuwde Swaen

„Vandaag sta ik met trots in een vernieuwde en verjongde Swaen," zei cuisinier Cas Spijkers en zijn woorden in de tuin van restaurant De Swaen in Oisterwijk kwamen uit het hart.

Kort geleden kwam er een eind aan de jarenlange samenwerking tussen Spijkers en Piet Rutten, die behoefte had aan een nieuwe uitdaging.

Dat resulteerde tevens in een nieuwe opzet van het vermaarde tweesterren restaurant. Enige honderden vrienden en relaties kwamen deze week Spijkers en zijn brigade hun gelukwensen brengen. In de afgelopen twee zomermaanden realiseerde men een kleiner restaurant, waar Cas en de zijnen de culinaire strijd zullen aangaan om een derde ster te behalen.

In de voormalige aperitiefruimte is nu Auberge de Jonge Swaen' gehuisvest. Op wat informelere basis kan men

genieten van een driegangenmenu voor ƒ 55.-en een fles wijn van ƒ 30.-. „Maar we hebben natuurlijk wel de

kwaliteit van De Swaen," meldde Armemarie van Seters, de nieuwe manager van de Auberge gedecideerd. Armemarie, die recentelijk is afgestudeerd van de Hogere Hotelschool Maastricht, heeft een prima uitstraling. Als de uitstraling op het bord even prominent is, kan maitre Spijkers tevreden zijn. Er waren vogels van diver- *> se pluimage bij deze ontvangst. „Zou je niet eens willen schrijven dat Wim Kok een hele goede vent is, die zwaar wordt onderschat," zei pianist TonyEyk met veel overtuiging in zijn stem. Tony genoot van een mooie kreeft en was dus niet aan het werk. „Want als ik op een party speel, zul je mij nooit zien eten."

Oprecht geroerd was Cas Spijkers toen Willem Duys binnenkwam. „Waarom ik hier naar toe ben gekomen," zei Willem desgevraagd, „omdat dit de beste zaak van Nederland is. De Swaen is beter dan menig driesterrenrestaurant in Frankrijk. En ik weet waar ik het over heb. Want ik heb er in heel wat gegeten."

■ Cas Spijkers, Willem Duys, aannemer Piet Rasenberg, die De Swaen renoveerde en Mary Duys. FOTO: RIEN DE DEUGD

Sluiten