Naar boven

De Heerenveensche koerier : onafhankelijk dagblad voor Midden-Zuid-Oost-Friesland en Noord-Overijssel

17-05-1955

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 8

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Stichting Je Maintiendrai Friesland
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1945-1952
Periode gedigitaliseerd
  • 1945-1952
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • Koninklijke Bibliotheek C 199
Nummer
  • 203
Jaargang
  • 11

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Nieuws uit Heerenveen Afscheid mr Kelly

Nieuws uit Heerenveen Afscheid mr Kelly

Een vijftigtal leden van de v.v. Heerenveen heeft gisteravond in hotel Vernimrnen afscheid genomen van trainer Robert Kelly, die na een driejarig verblijf in Heerenveen naar Zaandam zal vertrekken, waar hij een contract heeft getekend voor de training van de voetbalvereniging KFC.

Voorzitter Schut sprak met veel waardering over 'de capaciteiten van de Engelse oud-international en vergeleek hem met een echte gentleman, omdat Kelly zich zelfs tijdens de meest onaangename voorvallen heer betoonde. De heer Schut sprak er dan ook zijn spijt over uit. dat mr. Kelly voor Heerenveen verloren ging. Zulks is echter nodig, aldus spreker, omdat een periodieke trainerwisseling Heerenveen slechts ten goede kan kermen.

Namens de "vereniging werd de heer Kelly een trainingspak en een paar voetbalschoenen aangeboden. De voorzitter van de elftal- en van de jeugdooimimissie, de heer Sj. Krikke, verborg al evenmin zijn teleurstelling over het vertrek van mr. Kelly. Volgens hem is het vooral de jeugd geweest, die zeer veel aan mr. Kelly te danken herft. Hij toonde zich steeds bereid te helpen waar dat nodig was. vooral in gevallen van blessures en verwondingen.

Vervolgens werd nog het woord gevoerd door de leider van het eerste elflal. de heer Visser, die een foto van het elftal en een ets van Crackstate aanbood en 'de heer R. de Leeuw namens de elftaloomimissie. Zichtbaar onder de indruk bracht mr. Kelly daarna in het Nederlands dank aan bestuur en leden voor hun medewerking en voor hun aanwezigheid hier. Hij drong er bij de jongens van het eerste op aan hun uiterste best te doen in de hoofdklasse te komen, omdat ze in de eerste klasse nu eenmaal niet thuishoren. Aan het slot van de receptie namen de aanwezigen met een handdruk afscheid van mr. Kelly.

Sluiten