Naar boven

De Telegraaf

10-02-1993

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 36

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Dagblad De Telegraaf
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1893
Periode gedigitaliseerd
  • 1893-1994
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • KB C 98
Nummer
  • 32669
Jaargang
  • 101

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Veteraan

Veteraan

Toine is een veteraan in Michelin's sterrenwereld. Want acht jaar lang kookte hij in restaurant Prinses Juliana in Valkenburg twee sterren bij elkaar.

Giovanni Matarazzi, de eigenaar van Villa Rozenrust heeft na drie jaar zijn ster weer terug, die hij eerder 14 jaar had. Als ik hem bel, zegt hij: „Ik heb hier een inspecteur van de Michelin zitten. Maar die wil absoluut niets zeggen, want morgen worden de sterren pas officieel bekend gemaakt. Maar ik ben nu een blij mens."

Pieter Bonnema is de actieve directeur van het Amsterdamse hotel Barbizon Palace, waar restaurant Vermeer gevestigd is. Opboksend tegen het negatieve imago dat hotels geen behoorlijke restaurants hebben en het feit dat Barbizon Palace vlak bij de indertijd beruchte Kop van de Zeedijk gelegen is, begon Pieter met het organiseren van lunches van het Culinair Genootschap. In plaats van te adverteren — „dat is veel duurder" — inviteerde Bonnema invloedrijke Amsterdammers, die zelf gasten mee mochten nemen. Zo groeide het Culinair Genootschap tot iets moois uit. En dat niet in de laatste plaats door de

verdiensten van chef-kok Gert-Jan Hageman. „Ik schoot even vol, toen ik het hoorde," bekende Hageman, „ik was de enige die er niet op gerekend had We proberen hier heel eerlijk, zonder opsmuk te koken."

Op Terschelling, waar restaurant De Grië in de maanden januari, februari en maart gesloten is, zegt chefkok Ton van Scheppingen, als hij het nieuws van de ster verneemt: „Ik zit te shaken op mijn stoel."

Sluiten