Naar boven

De Telegraaf

14-04-1994

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 38

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Dagblad De Telegraaf
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1893
Periode gedigitaliseerd
  • 1893-1994
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • KB C 98
Nummer
  • 33030
Jaargang
  • 102

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Feest voor' sterren'

Feest voor' sterren'

„Ik voelde me even een 'moviestar' door al die belangstelling van de publiciteit," merkte restaurateur Roland Peijnenburg van De Zwaan uit Etten-Leur vrolijk op, toen ik hem tijdens het Mumm-gala in Huis ter Duin vroeg naar reacties na het behalen van zijn Michelin-ster.

Het Champagnemerk Mumm organiseert sinds enige jaren het Gala des Etoiles Mondiales de la Gastronomie, waarbij de restaurants die een Michelin-ster hebben behaald of een erbij hebben gekregen in het zonnetje worden gezet. Ook de bedrijven die hun ster(ren) hebben gecontinueerd zijn op het gala aanwezig. Peijnenburg is een opmerkelijke vogel in het toch wat conservatieve wereldje van de topgastronomie met het vertrouwde beeld van de gastheer in doublé breasted kostuum. Zo niet Roland Peijnenburg, die aanvankelijk zijn collega's van de Alliance Gastronomique Néerlandaise de wenkbrauwen deed fronsen met zijn lange haren en zijn non-conformistische kijk op het leven, het resultaat van een onderzoeksreis door India.

„Ik denk dat de houding van veel van mijn collega's er een is van: Één zon figuur, dat kan nog wel. Waar ik zo blij om ben, is dat ik volledig me zelf heb kunnen blijven en dat ik toch een ster heb gekregen," aldus Roland Peijnenburg. Voor Harry Visbeen, restaurateur van 't Ganzenest in Den Haag — het enige bedrijf in de Residentie met een ster — heeft de nieuwe ster spectaculaire gevolgen gehad, waar hij zelf nog wat beduusd van is.

„We hebben nu 70 a 80 procent meer omzet dan vorig jaar. Maar dat komt denk ik ook omdat onze prijzen zo laag zijn. We hebben weinig personeel en we werken keihard," zo vertelde deze

vriendelijke man, die in de keuken staat, terwijl echtgenote Karen voor de bediening zorgt.

Het was de vierde maal dat Mumm, onderdeel van Seagram, dit gala organiseerde, waarbij het gebodene altijd van groot gehalte was. De maaltijd vond ik deze keer echter pover, onder het niveau dat men mag verwachten, wanneer men sterrenrestaurateurs verwent. Het entertainment met optredens van 'De Lakeien', het verrassende Opera della Casa en zangeres Ruth 3acott compenseerde dat echter.

■ De nieuwe Michelin-'sterren' in een vrolijk onderonsje: Harry Visbeen (I.), Roland Peijnenburg, Robert Kranenborg van restaurant La Rive in het Amstelhotel en chefkok Jankees Roggeveen van Het Jachthuis in Hoog-Soeren.

Sluiten