Naar boven

Het dagblad : uitgave van de Nederlandsche Dagbladpers te Batavia

11-11-1948

Zoomen en navigeren

Gevonden in deze krant

Geen zoekvraag opgegeven

Zoeken in deze krant

Bladeren door deze krant

/ 4

Details

Permanente URL
Kop
Soort bericht
Krantentitel
Datum
Editie
Uitgever
  • Nederlandsche Dagbladpers
Plaats van uitgave
PPN
Verschijningsperiode
  • 1945-1950
Periode gedigitaliseerd
  • 1945-1949
Verspreidingsgebied
Herkomst
  • Universiteitsbibliotek Leiden S 9462
Nummer
  • 35
Jaargang
  • 4

Gebruiksvoorwaarden Kranten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Camera draait in studio’s van Multifilm „Djaoeh di mata”

Camera draait in studio’s van Multifilm „Djaoeh di mata”

In de studio's van Multifilm op Polonia zijn gisteren de slotopnamen gemaakt van de Indonesische speelfilm „Djaoeh di mata", die binnenkort door de South Pacific Film Gorporation uitgebracht zal worden. Het stuk is geschreven en wordt geregisseerd door Andjar Asmara, een van de weinigen in Indonesië, die op een gedegen filmpractijk kunnen bogen. De vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door Ratna Asmara, haar tegenspeler is All Yugo.

Dit is de eerste film die de corporation vervaardigt. Het heeft veel ijoeite gekost om het grote aantal bezwaren, dat de opzet in eerste instantie belemmerde, uit de weg Se ruimen. De corporation wil voldoen aan de toenemende behoefte in dit land aan films van eigen bodem, door eigen mensen gespeeld en gesproken In de eigen taal. Het ligt In de bedoeling de première de volgende maand in Garden Hall te geven. Onmiddellijk na „Djaoeh di mata" zal begonnen wolden met de opnamen van „Gadis desa*'. Waarschijnlijk zullen dit jaar drie films afgeleverd kunnen worden.

Wij hebben gisteren een kijkje kunnen nemen in de studio's van Multifilm waar de laatste opnamen gedaan werden. We hebben een indruk gekregen van het zeer moeilijke en vermoeiende werk, dat door de spelers en door de regisseur en zijn helpers gedaan moet worden, voordat een opname als geslaagd beschouwd kan worden. Dat is wel de sterkste indruk, die wij opgedaan hebben, dat er veel en hard gewerkt wordt in deze studio's. Vijf, zesmaal achtereen wordt eenzelfde scène opgenomen, voordat het spel werkelijk vastgelegd wordt. Telkens wordt het spel onderbroken, dan voor een aanwijzing van de regisseur, dan omdat de man van de geluidsopname een auto in de verte heeft gehoord of omdat er een stoel gekraakt heeft.

Het is zwaar werk dat gedaan wordt onder het felle licht van de schijnwerpers. Laten we hopen, dat de resultaten er naar zullen zijn.

Sluiten