Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Hillegom.

117

3. Het wapen Van Brederode, geallieerd met Andrioli.

Cy gissent messir. Bartholomé Andrioli des.marquis de ce nom, natif de Milan, décédé le 21 Mai 1756 agé de 72 années.

Son épouse Dame Gertrude Springer décédée le 6 Septembre 1788 agée de 83 années.

Sa fille dame Cornélie Marie Cathérine Andrioli, épouse de messir Henri Louis Pierre comte de Bjederode chambellan de S. M. impériale et royale apostolique, collonel d'infanterie au service de la République des provinces unies des Pays Bas décédé le 23 Novembre 1784 agée de 44 années et 6 mois.

In de kerk is een bord met een gebed, waarboven het wapen Bas (de zilveren reiger, gedeeld met de zes stukken van vair en rood).

Dit 's hier gestelt ter begeerte van Margareta Bas weduwe van Mr. Willem van Loon scheepen en raadt der stadt Amsterdam MDCLXX1X.

(Vgl. Elias t.a.p. blz. 441.)

In een heerenbank is het wapen Van Loon.

Op een bord met teksten: Gegeven bij vrouw Catharina van Neverom weduwe wijle Joncker Cornelis van Nienrode. Anno MDCXX.

Op het hek van een oude grafkelder tegen de kerk aan leest men:

18 Testart 12

De kerk wordt ook beschreven in: Beschrijving en kleine kroniek van de gemeente Hillegom door J. B. van L oen en, Lid Mij. van Letterkunde, Lid Hist. Gen. enz. enz. Het is jammer dat deze schrijver bij het opstellen van dit artikel niet eens den raad heeft ingewonnen van een heraldicus of genealoog. Dan zouden diverse fouten achterwege zijn gebleven in dit overigens keurig uitgegeven boek.

Zoo wordt op het laatstvermelde bord de naam Catharina van Neverom weggelaten; wordt op het bord gegeven door M. Bas gesproken van het blazoen der familie Van Loon, terwijl het wapen Bas er op is afgebeeld.

Zoo worden de 16 kwartieren van den zerk Fannius (no. 7)

Sluiten