is toegevoegd aan uw favorieten.

Eenvoudige recepten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Wasch de erwten, laat ze een nacht weeken en kook ze den volgenden dag in hetzelfde water geheel tot moes, tot het vocht er bijna op verdampt is. Wrijf ze dooreen zeef of maak ze met een houten lepel fijn. Verwarm de puree met het zout en de boter en vermeng ze bij het opdoen met de fijngehakte peterselie. Geef ze op dezelfde wijze als in het vorige recept beschreven is.

Erwten-, boonen- en linzensoep. Zie blz. 60—63.1)

RESTEN VAN PEULVRUCHTEN. Bocnensla.

500 G. gekookte bruine of witte boonen,2) 3 eetlepels azijn, 3 eetlepels slaolie, peper, mosterd, desverk. 1 gesnipperde prei. Meng de peper, den mosterd en de gesnipperde prei met de olie en den azijn aan en roer deze saus door de boonen. Roer er desverkiezende ’s zomers wat komkommerplakjes door of ’s winters een paar gesnipperde ingemaakte augurken.

Boonencroquetten.

250 G. gekookte boonen of erwten,3) \\ dL. boonennat, 15 G. tarwebloem, 25 G. boter, wat peper, zout, nootmuskaat, l eetlepel gehakte peterselie, een paar lepels bloem. Maak de croquetten geheel op dezelfde wijze klaar als op blz. 78 beschreven is voor de vleeschcroquetten. Roer alleen, in plaats van het gehakte vleesch, de gare, droge, eenigszins gekneusde erwten of boonen door de saus.

Boonen in schelpen. 250 G. gekookte boonen of erwten,3) 2 dL. boonennat, 20 G. tarwebloem, 50 G. boter, wat peper, zout, nootmuskaat, | eetlepel gehakte peterselie. Bereid de schelpen geheel op dezelfde wijze die op blz. 77 beschreven is voor vleesch in schelpen. Roer echter, in plaats van het gehakte vleesch, de gaar gekookte, eenigszins gekneusde boonen door de saus.

1) Ook het overgebleven nat van boonen en erwten (zonder de peulvruchten zelf) kan voor de bereiding van soepen gebruikt worden. Men bindt dan de soep door er nog wat aangemengde bloem (ook wel maïzena of aardappelmeel) door te roeren. 2) 500 G. gekookte boonen staan gelijk met ongeveer 250 G. rauwe boonen. 3) 250 G. gekookte boonen zijn rauw ongeveer 125 G. geweest.