Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Schiedam.

458

resurgant. Nat.

Ille XIDLXXVIII Jan. XXVIII

haec XI3LXXIX

denat.

ille XIDCLIV Aug. XII

haec XDCLVJuly XXIV.

Terra utriusque levis

sit, qui graves nemini

fuerunt cinibus benegni

memoriae P. P.

communes amborum haeredes A. D. XIDCLVI. (Twee wapens: I. een beer, die op een grasgrond zit met eenë ketting aan een halsband, die weer vastgemaakt is aan een paal (Haga); II. drie plompebladeren (2 en 1) (Brasser).

Op het orgel ziet men het wapen van Schiedam.

Op een- bord de wapens: Holland, Oranje Nassau en Schiedam en 1619.

Op een ander bord de wapens Schiedam, Oranje Nassau, drie zandloopers (2 en 1) op goud op rood drie gouden bollen; op goud een zwart anker, waaromheen de letters A. A. en M. eveneens zwart; op goud een zwart huismerk, waaromheen de letters C. C en B., en op goud een huismerk en de letters H en D. Ao. 1617.

Op een bord een wapen, gedeeld: I. op zilver een rood kruis; II. op goud een rood figuur, nl. een letter H, waarvan de uiteinden uitloopen in kruisjes; midden door den dwarsstreep een lange streep, die ook weer aan beide zijden uitloopt in een kruisje.

Op een venster: Onder 't stadhoudersschap Van Willem I pr. v. O. werd dese kerk in gebruik genomen ao. 1672. In het midden het wapen Oranje Nassau en aan de zijden de kwartieren: Nassau Nassau Catzenellenbogen Chalon Vianden Oranje Dietz Genève. Aan weerszijden van dit venster is een venster, waarop de wapens Schiedam en Holland.

Sluiten