Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Schipluiden.

464

Aan weerszijden vier kwartieren:

1. Van Steenberch

2. Schas

3. Van Steenberch

4. Van Leeuwen

5. Bachman

6. VanGangelt

7. Van Hildesheim

8. Pittenius.

1 en 3: op goud drie aanziende leeuwekoppen in natuurlijke kleur (2 en 1); de onderste met een zilveren ring in den bek.

2: op goud drie zwarte vogels (2 en 1) met een blauw schildhoofd, beladen met een rood en stappenden leeuw.

4: op zwart een roode keper, betaden met drie gouden St. Jacobsschelpen.

5: op goud een vleeschkleurige meermin met zilveren staart. 6: doorsneden van zilver en goud, het zilver beladen met een omgewenden zwarten paardekop en hals. 7 : op goud drie rechtopstaande zwarte knoestige boomstronken. 8: op goud een moorenkop met hoofdwrong.

Boven de deur van de consistoriekamer leest men op een zwarten steen :

Kerkenraadskamer gesticht in 1854 onder hét bestuur van de heeren L.J. L. van Neck predikant. D. van der Eyk| H. van den Dool en S. van der Kooy kerkvoogden.

Op een balk leest men:

K.voogden W. v. d. Berg, P. D. Bruyn, C. D. Gooyer 1828.

Achter het orgel ziet men boven het koorhek twee wapens:

I. vastgehouden door een aanzienden op de achterpooten zittenden olifant, zoodat de kop, snuit en voorpooten boven het schild uitkomen, is gevierendeeld: 1. en 4. op goud twee zwarte gekanteelde en tegengekanteelde dwarsbalken, 2. en 3. Egmond.

II. een ruitvormig gouden schild, waarop een rood springende eenhoorn, het schild vastgehouden door een aanzienden op de achterpooten zittenden eenhoorn, wiens kop en voorpooten boven het schild uitkomen.

Op een heerenbank ziet men een wapen in kleuren: op zilver drie zwarte figuren zijnde een omgekeerde klok op een steel, waardoor twee kleine dwarsstreepjes gaan, en in een rood vrijkwartier een gekanteelde en tegengekanteelde dwarsbalk, vergezeld boven

Sluiten