Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Vierpolders.

509

Grafschrift.

Een trouwe

die ruim drie en dertig jaar

hier als een nijvr

vorst Jesus standaer

was de eerste

die zijn beendren hier

zijn ziel is hemelwaarts

terwijl zijn naem hier

G. C. V. O. pred

In de kerk bevinden zich twee gebrandschilderde vensters:

1. Het wapen van Vierpolders t. w. op rood een zilveren zwaard met gouden gevest, den punt naar boven, paalsgewijze geplaatst, vergezeld van tien zilveren penningen, beladen met een kruis, vijf boven elkaar aan de rechterzijde, één boven op den punt van het zwaard en vier boven elkaar aan de linkerzijde van het zwaard.

Daaronder: Vierpolders. D' tiende 'pennings eijs gaf ons dit heerlijk wape Want als men Alba's wet, 't wreet na 't geit sag gape Was niemant hier gesint te geven dese munt Maar voor het tiende stuck boot ieder een de punt. 1721.

2. Zes wapens en bovenin de Gerechtigheid en de Voorzichtigheid.

1. Heer Jan Hoogerwerff schout van Vierpolders en Swartewael leenman van dn. lande van Voorne 1721. Wapen: op blauw een groen water, waarin een waterbaars zwemt; helmteeken een gouden ster (6); Dekkleeden blauw en goud.

2. Leendert Meuldijk cap. en schepen 1721. Wapen: op zilver een bruine molen op een groenen grond; helmteeken een vlucht, zilver en rood; dekkleeden zilver en rood.

3. Crin janse Nieuwland schepen 1721. Wapen : op zilver een rood bonte koe op grasgrond ; helmteeken een vlucht, zilver en rood ; dekkleeden zilver en rood.

Sluiten