Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Westmaas.

528

1. Twee wapens onder een helm; helmteeken een groen klaverblad ; dekkleeden blauw en zilver.

I. gevierendeeld: 1. en 4. op blauw een zilveren arm, die uit de deelingslijn komt (boven) en uit den buitenrand (beneden), met een groen klaverblad in de hand, 2. en 3. op goud een roode dwarsbalk, vergezeld van drie blauwe hanen (2 en 1) (De Roo van Westmaas); II. Onderwater.

Daaronder:

.De Heer Mr. [Jan Henrick] de Roo Johansz. heere van

Westmaas van Wulverhorst Kromwijk haar etc we

Johanna (Onderwat)er Boudewij nsdr. 1753.

2. Acht wapens (2, 3 en 3).

I. Op goud drie zwemmende zilveren alen en vergezeld van drie roode lelies (2 en 1); helmteeken een roode lelie tusschen een vlucht, goud en rood.

Pieter van der Stoup schout en secretaris van d. Westmaas en Group obiit 1757.

II. Op goud een rood molenrad, getopt met een kwartel, vergezeld aan weerszijde van de onderste spaak van het rad van een roode lelie.

Dirck de Quartel schout en secretaris van d. Westmaas en Group.

III. Op zilver een bijl en een houweel gekruist; over die gekruiste stelen heen een openstaande passer en onder in het schild een liggende drilboor; helmteeken een vlucht; dekkleeden zilver en blauw.

Goris Stougie schepen.

IV. Op goud een uit het water komend zwart anker met houten dwarshout schuinrechts geplaatst; helmteeken het anker; dekkleeden goud en zwart.

Jan Donk schepen.

V. Op zilver een rood hert, gehorend van goud op een grasgrond staande; helmteeken een vlucht, zilver en rood ; dekkleeden zilver en rood.

Gijsbert Plant schepen.

VI. Op zilver een timmerman, die staat te schaven aan een bank; helmteeken een vlucht, rood en zilver; dekkleeden rood en zilver.

Pieter Hermans schepen.

Sluiten