Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

37

hard, dat 'k haar kom helpen, 'k Mag lijden, dat je pa een nieuwe Juffrouw meebrengt. Om hier voor goed te blijven, dat zou me op den duur niet lijken. Jullie bent me veel te druk en woelig, Letje wordt al een daggie ouwer. En jullie doet ook nooit wat ik zeg," voegde ze er, als een goedig brommend hondje, een beetje boos bij.

„Hoe dikwijls heb ik je nou al niet verboden van die duiven, Jan, je pa vindt 't vast niet goed, dat je ze in je kamer hebt, 't is een smerige boel!"

,,'k Ben zoo bang, dat die prachtkroppers anders gestolen worden," verdedigde Jan zich.

„Dat was nog niks erg, ik vind ze afschuwelijk." „En u is zelf zoo'n gezellig kroppertje, u heeft wel drie kinnen," plaagde Jan. Tante scheen op haar teentjes getrapt. „Jij krijgt er

misschien wel vier naderhand! En dan heb ik

Poekie gevraagd, om Gitje niet mee naar bed te nemen. Hij smoort 't beestje nog eens op een goeien keer, maar jullie luistert nooit naar mij."

„Mag Gitje bij jou in bed slapen, tante?" vroeg Fritsje, „op 't voetenend? Dan spint hij je in slaap."

Tante werd al weer wat verteederd door 't vriendelijk voorstel, en Poekies lief stemmetje, maar wilde dit niet laten merken. Alle grieven moesten nu maar tegelijk van haar hart. Ze keek verdrietig naar Nel en vervolgde:

Sluiten