Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

60

uitzag. „Ze lijkt gelukkig niks op Klok," voegde hij er bij.

Nel kon de zaak in 't geheel niet zoo koelbloedig opnemen. Ze wist heusch niet, of ze 't prettig, of naar vond, dat er een vreemde in huis zou komen, die ze mama noemen, en voortaan gehoorzamen moest. Een mama.... dat was heel wat anders dan een Juffrouw voor de huishouding, en natuurlijk zou ze ook niks lijken op tante Letje, die hen eigenlijk alles liet doen wat ze wilden. Neen, Nel geloofde toch niet, dat ze 't prettig vond, al had papa ook nog zoo lief verteld van de vreemde dame. Ze keerde zich tot de jongens. Wat dacht Ronni (Dolf) van de zaak?

Dolf zei, dat hij blij was voor pa; die kreeg nou een gezellig leven. En Jan nam zich in stilte voor heel beleefd en aardig te zijn, maar zich toch niet op den kop te laten zitten door de nieuwe mama.

's Avonds, toen Nel in bed lag, moest ze opeens denken aan haar gestorven moedertje met kleine Dolly in haar armen, en ze schreide een beetje. Toen bedacht ze, welk een eenzaam leven lieve papoes toch eigenlijk gehad moest hebben, al die jaren na mama's heengaan. Want wat had papa nu aan 't gezelschap van kinderen, als zij nog waren? Over zijn leed en zorgen kon hij met hen niet praten. Papa scheen zoo dankbaar en blij, dat de aanstaande mama met hem naar Indië wilde

Sluiten