Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

SOEPEN.

11

het zout in, de tot een bosje gebonden peterselie en de heele ui, die in den oven of op het vuur rondom lichtbruin is geroosterd.

Kook de geschilde, in blokjes gesneden aardappelen afzonderlijk in gezouten water gaar, daar ze anders den bouillon troebel zouden maken.

Voeg desverkiezende bij de soep nog een paar draadjes saffraan, om de kleur te verbeteren; schuim de soep af en laat ze verder zeer zacht nog 6 uur doorkoken in een goed gesloten pan, zoodat verdamping zooveel mogelijk wordt voorkomen.

Zvvabische soep.

i1/» L. bouillon (getrokken van b.v. 300 G. rundvleesch), 1 groote ui (75 G.), 60 G. boter of vet van jus, 2 groote aardappelen (200 G.), 1 volle eetlepel fijngehakte peterselie, 4 dunne sneetjes wittebrood, 250 G. saucijsjes, 1U theelepel peper, 1 ei.

Bereiding. Snijd of hak de ui fijn, laat ze in het heete vet, tegelijk met de in kleine dobbelsteentjes gesneden rauwe aardappelen, lichtgeel worden; voeg er de peterselie bij en de dunne sneetjes brood en giet er dan den gezeefden bouillon over. Laat de soep koken, tot de aardappelen zacht zijn; kook er de laatste 10 minuten de saucijsjes in mee.

Klop in de soepterrine het ei goed door elkaar met de peper, giet er dan voorzichtig en flink roerende de heete soep bij.

Sluiten