Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

soepen.

19

Mulligatawny-soep I (Engelsch). ix/i bouillon, 40 G. ham, 50 G. boter, i theelepel kerry, 30 G. tarwemeel, 1 knolletje, stukje wortel, i appel (75 G.), wat citroensap, peper en zout.

Bereiding. Snijd de schoongemaakte ui in plakjes en de ham in kleine blokjes. Maak de boter heet in de pan, waarin de soep bereid zal worden; fruit daarin de ui en de ham Hchtbruin en voeg er dan de in kleine stukjes gesneden appel en groenten bij, de kerry en den bouillon.

Laat alles samen gedurende een uur zeer zachtjes koken, giet de soep door een haarzeef, schenk ze weer in de pan over en breng ze opnieuw aan de kook. Meng het meel aan met wat koud water (vooral zonder klontjes), giet dit in de kokende vloeistof en blijf even roeren tot de soep weer kookt en voldoende gebonden is; doe ze dan in de soepterrine en druppel er wat citroensap bij.

Mulligatawny-soep II (Engelsch). i1/» L. bouillon, 2 groote uien, go G. boter, 60 G. bloem, 3 theelepels kerry, 1 eetlepel bessenjam, sap van V» citroen.

Bereiding. Fruit de gesnipperde uien met de kerry in 30 G. van de boter bruin, verdun dit mengsel door er langzamerhand 1/i L. van den bouillon bij te voegen en roer er ook de jam en het citroensap door. Verdun de soep verder met de rest van den bouillon en laat dan alles samen 1/t uur zeer zacht koken in een goed gesloten pan.

Sluiten