Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

24

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Victor ia-soep.

(Lievelingsgerecht van Koningin Victoria). 250 parelgort, i1/» L. kalfsbouillon, 1/s L- room, 2 uien, wat foelie en zout.

Bereiding. Breng den bouillon aan de kook met de foelie, het zout, de heele uien en de parelgort; laat alles 2 uur zachtjes koken. Zeef de soep, schep V» van de op de zeef achterblijvende parelgort weer in de soep en wrijf al het andere door de zeef, nadat de ui en de foelie verwijderd zijn.

Voeg bij de gezeefde soep ook den room; breng het mengsel weer aan de kook, giet het over in een verwarmde soepterrine en presenteer er kleine brood-croutons bij (d.w.z. dobbelsteentjes oud brood, in boter of frituurvet goudbruin en knappend gebakken).

Potage Xavier (Zwitsersch). 2 h. bouillon (getrokken van 500 a 750 G. rundvleesch), 50 G. tarwebloem, 2 eieren, wat zout, peper en nootmuskaat, 1 eetlepel fijngehakte peterselie.

Bereiding. Klop de eieren en meng daarmee het meel, waardoor peper, zout en nootmuskaat zijn geroerd, tot een dik vloeibaar deeg, wat melk toevoegende wanneer dit noodig blijkt.

Breng den gezeefden bouillon aan de kook ; laat door een daarboven geplaatste grove zeef, het deeg in dikke droppels in den kokenden bouillon vallen, zoodat zich

Sluiten