Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

28

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Soep met riebele (Duitsch). 2 L. bouillon, voor de riebele:

ioo G. tarwebloem, wat zout, i ei, Va eierschaal water.

Bereiding. Bereid het deeg voor de riebele op dezelfde wijze als dat voor de nudeln (zie ondet rubriek VT Aardappelen en wat daarvoor in de plaats kan worden gesteld), wrijf het deeg, in plaats van het uit te rollen, op een grove rasp fijn, steeds naar één kant raspende.

Strooi de riebele in den kokenden bouillon en laat ze daarin 5 aio minuten koken.

Maak de soep desverkiezende af met een in de soepterrine geklopt ei, waardoor een scheutje room (of melk) en wat nootmuskaat is geroerd.

Soep met spatzle (Duitsch). 2 L. bouillon, voor de spatzle:

100 G. tarwebloem, wat zout, 1 ei, Va eierschaal water.

Bereiding. Bereid het deeg voor de spatzle zooals beschreven is onder rubriek VI Aardappelen en wat daarvoor in de plaats kan worden gesteld ; laat ze in dunne reepjes in den kokenden bouillon vallen, kook ze daarin ongeveer 5 minuten en maak dan desverkiezende de soep af met een in de soepterrine geklopt ei, waardoor een scheutje room (of melk) en wat nootmuskaat is geroerd.

Sluiten