Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

30

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

door de hersens, die eerst in koud water zijn gezet om er het bloed uit te trekken en die daarna met kokend water overgoten, van de velletjes ontdaan en in gezouten kokend water gekookt zijn (10 a 15 minuten).

Soep met meelbaüetjes (Italiaansch). 2. L. bouillon, 20 G. boter, 30 G. bloem, 2. dL. melk, 15 G. geraspte kaas, 2 eieren, wat zout.

Bereiding. Laat de boter smelten, roer er de bloem door en laat die hchtbruin worden; voeg er dan roerende de melk bij en laat het mengsel 10 minuten koken, steeds Toerende.

Laat de pap wat bekoelen, roer er de geraspte kaas, de eieren en het zout door.

Vorm van dit mengsel tusschen twee theelepels kleine balletjes, laat ze in den kokenden bouillon vallen en kook ze zachtjes mee, tot ze drijven; giet dan de soep in een verwarmde soepterrine.

Soep met gefarceerde broodjes {Italiaansch). 2 L. bouillon, Va gekookte kippenborst (of 1/i ganzenborst), 1 plakje magere ham, 20 G. runderV&eT%> 3° G. in boter gesmoorde champignons, 1 ei, wat nootmuskaat, wat geraspte kaas.

Bereiding. Hak de kip, de ham, het merg en de champignons door elkaar, vermeng ze met het ei, de nootmuskaat en de kaas tot een smeerbare massa.

Sluiten