Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

SOEPEN.

35

door een zeef, zorg dragende, dat van de visschen al het vocht stevig wordt uitgedrukt.

Verwarm roerende de boter met de bloem tot een lichtbruin mengsel; giet hierbij langzamerhand en steeds roerende de gezeefde vloeistof, voeg er de fijngehakte prei bij en laat daarmee de soep nog 10 minuten koken.

Klop in de soepterrine de beide eierdooiers, voeg er den room en de fijngehakte peterselie bij en giet in dit mengsel voorzichtig en flink roerende de heete soep.

Breng de soep over in een soepterrine en presenteer er nette kleine dobbelsteentjes brood bij, die in wat boter of frituurvet (Buk b.v.) lichtbruin en knappend zijn gebakken.

Opmerking De overgebleven visch kan later uitstekend gebruikt worden voor allerlei vischgerechten (panviscb, vischgehakt, vischpudding enz.).

Vlaamsche soep.

1V4 L. bouillon, 21/, dL. melk of room, 8 middelmatige aardappelen, 2 preien, 2 kleine selderijknollen, 2 middelmatige uien, 60 G. boter of rundvet, 1 ei.

Bereiding. Laat in den soepketel de boter of het rundvet smelten en fruit daarin de gesnipperde uien Hchtbruin; voeg er de geschilde, gesnipperde aardappelen bij, de in stukjes gesneden preien en de in blokjes gesneden selderijknollen.

Vul den soepketel aan met den bouillon en laat alles met elkaar zeer zacht koken tot de aardappelen geheel uit elkaar vallen. Giet de vloeistof door een zeef. Wrijf boven de nu leege pan al de vaste bestanddeelen door de

Sluiten