Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

II. VOORGERECHTEN,

(grootendeels ook geschikt als lunchgerechten).

Kavlaar-broodjes (Amerikaansch hors d' oeuvre). i kleinste soort blikje kaviaar, eenige lepels olijfolie, wat citroensap, ongeveer 6 olijven, dunne sneetjes brood.

Bereiding. Doe de kaviaar in een ondiep schaaltje en klop er (bij kleine hoeveelheden tegelijk) afwisselend olie en citroensap door tot het geheel het uiterlijk heeft van een dikke, witte paté.

Smeer het mengsel dik op de dunne sneetjes brood, die desverkiezende eerst geroosterd zijn; bestrooi ze met de fijngehakte olijven, waarvan natuurlijk eerst de pitten verwijderd zijn.

Nagemaakte kaviaar (Duitsch). 2 gezouten haringen (die van te voren 24 uur in water zijn gelegd), 80 G. rookspek, 80 G. boter, 1 gehakt uitje, V» theelepel peper, 1 theelepel mosterd, 4 ansjovissen, 1 eetlepel goede sla-olie, 2 eetlepels azijn, 2 hardgekookte eieren, 1 eetlepel capertjes.

Bereiding. Roer het fijngemalen of gehakte spek met de boter tot een gladde, roomige massa; meng er de peper, den mosterd, het zeer fijn gehakte uitje, de van de graat ontdane en fijngehakte haring en ansjovis, de olie en den

Sluiten