Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VOORGERECHTEN.

49

„Groeiertjes" (Italiaansch). 500 G. tarwemeel, 2 eieren, 1 eetlepel olijfolie, "wat water en zout, 500 G. spinazie, iets knoflook, I eetlepel peterselie, 1 eetlepel zuren room, 25 G. rozijnen, wat peper en zout, 50 G. boter, 1 flesch olijfolie.

Bereiding. Maak een stevig deeg van het meel met de eieren, 1 eetlepel oüe, het zout en wat water; rol het uit tot een lap van de dikte van een rijksdaalder en steek er met een blikken ring of met een glas cirkels van.

Smoor de gehakte spinazie, knoflook en peterselie met den room, de peper, het zout, de gewasschen rozijnen en de boter gaar.

Leg van dit mengsel op iederen deegcirkel een theelepel, sla eiken cirkel dubbel en druk de randen van eiken halven cirkel stevig op mekaar.

Bak de pasteitjes in de dampend heete olie mooi bruin, laat ze even op grauw papier uitlekken en schik ze dan netjes op een schaaltje, dat eerst met een gevouwen vingerdoekje is bedekt.

Ravioli (Grieksch, Italiaansch).

Voor het deeg : 500 G. tarwemeel, 2 eieren, 1 eierdooier.

Voor de farce: 40 G. geraspte kaas, 50 G. boter, 50 G. mager kalfs- of varkensgehakt, 1U dL. witten wijn, 1 uitje (ongeveer 25 G.), 1 ei, peper, zout, 1 volle eetlepel paneermeel, 1 eetlepel tomatenpuree.

Bereiding. Kneed een stijf deeg van het meel met de eieren en zooveel lauw water als noodig is om het samenhangend te maken ; laat het deeg 3U uur rusten.

4

Sluiten