Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VOORGERECHTEN.

53

is bedekt; leg er als garneering wat gebakken peterselietakjes of wat frissche peterselie omheen.

Kalfshersens op geroosterd brood (Engelsch). i stel kalfshersens, 50 gr. ham, wat peper en zout, 2 theelepels room.

Bereiding. Laat de hersens in koud water eenigen tijd uittrekken, zet ze met kokend water op en kook ze zachtjes 15 minuten; verwijder dan zorgvuldig het vel. Hak hersens en ham, meng beide door elkaar met room, peper en zout; bedek met deze farce nette geroosterde sneetjes brood, bestrooi die met fijn paneermeel en gehakte peterselie, druppel er wat gesmolten boter over, zet ze een oogenblik in den oven tot ze goed warm zijn en dien ze op.

Bombay toast.

Bereiding. Snijd niet te versch brood in sneden van ongeveer l/s c.M. dikte, steek er cirkeltjes uit, zoo groot als een rijksdaalder en bak die met wat boter goudbruin. Bedek ze met een dun laagje vleeschfarce (zie „Vleeschfarce voor hetbesmeeren van sandwiches", rubriek XIII Sandwiches), doe daarover een theelepeltje chutney (zie onder rubriek XIV Conserven) en leg dan op elk broodje een plakje geroosterde kaas.

Kippenlever-broodjes (Italiaansch). 120 gr. kippenlevertjes, 100 gr. boter, 1 gestampte beschuit of wat oud broodkruim, stukje ui, wat peper, zout, nootmuskaat, 2 ansjovissen, 8 dunne sneetjes oud brood.

Bereiding. Laat in een diep pannetje de helft van de

Sluiten