Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VOORGERECHTEN.

55

boter, 2 eieren, peper, zout, cayenne-peper, ongeveer 10 ronde of vierkante stukjes geroosterd brood (met boter besmeerd).

Bereiding. Laat de boter in een pannetje smelten, voeger, zoodra ze warm is, de gehakte champignons bij, laat die even mee warm worden en roer er dan de geklopte eieren met het zout en de peper door.

Laat het mengsel roerende stollen; leg dan op elk gesmeerd stukje toast een kleine hoeveelheid van de warme massa, schik de broodjes netjes op een schotel en garneer dien verder met takjes frissche peterselie of met tuinkers.

Gestoofde oesters (Engelsch). 12 oesters, i dL. sherry, i eetlepel gehakte peterselie, io G. boter, wat peper en zout.

Bereiding. Laat de boter in een pannetje smelten, voeg er de uit de schaal genomen oesters bij, de gehakte peterselie, wat peper en zout; laat ze 3 minuten koken.

Dien de gestoofde oesters zoo warm mogelijk op sneetjes geroosterd brood, die netjes op een schotel zijn geschikt.

Boterhammetjes met capers (Italiaansch). 30 G. rozijnen, 50 G. ingemaakte capertjes, 20 G. , piniolen, 20 G. ham, 20 G. sucade, 20 G. suiker, 10 G. tarwemeel, 1 dL. water, 1 eetlepel azijn, sneetjes geroosterd brood.

Bereiding. Wasch de rozijnen, hak ze fijn met de capertjes, de piniolen, de ham en de sucade.

Sluiten