Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VOORGERECHTEN.

57

4 eetlepels dikke tomatenpuree, wat zout, i theelepel aangemaakten mosterd, i theelepel azijn, wat peper, i ei, 8 stukjes gefruit of geroosterd brood.

Bereiding. Laat de tomatenpuree met den mosterd, den azijn, de peper en het zout in een klein pannetje aan de kook komen, voeg er dan de gehakte ham en de geraspte kaas bij, roer alles op het vuur tot het door en door heet is en vermeng het dan voorzichtig met een geklopt ei. Spreid het mengsel vlug uit op de geroosterde of gefruite sneetjes brood, schik ze op een verwarmden schotel en dien ze dadelijk op.

Gevulde boterhammetjes (Italiaansch). Bereiding. Snijd oudbakken brood in sneetjes van i cM. dikte, verwijder de korst en doop de sneetjes even in de melk.

Leg op de helft van het aantal sneetjes wat dooreengemengde geraspte Parmezaansche en Gruyèrekaas; dek de boterhammetjes dan dicht met de nog onbelegde sneetjes, druk ze stevig op elkaar, wentel ze door geklopt ei en bak ze in een koekenpan met boter aan weerskanten mooi bruin.

Warme hamsandwiches (Engelsch). ioo G. ham, 15 G. boter, V2 theelepel mosterd, wat peper en zout, ongeveer 16 geroosterde stukjes brood van gelijken vorm.

Bereiding. Maal of hak de ham fijn, meng ze met de boter, den mosterd, de peper en het zout en maak het mengsel door en door heet. Leg op 8 van de warme geroosterde

Sluiten