Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VOORGERECHTEN.

59

er de nog overgebleven kaas op en laat het gerecht in

een matig warmen oven 20 a 25 minuten zachtjes gaar bakken; de soufflé moet dan het dubbele van zijn oorspronkelijken vorm hebben en tot binnen in toe gaar zijn.

Dien het gerecht onmiddellijk, daar het anders zou inzakken.

Kaasbroodjes met tomaten (Engelsch). 75 G. boter, 3 eetlepels tomatenpurée, 90 G. geraspte kaas, iets cayenne-peper, een paar druppels citroensap, ongeveer 10 kleine sneetjes geroosterd brood.

Bereiding. Laat in een pannetje de boter smelten ; roer er de tomatenpurée door. Voeg hierbij de geraspte kaas, het citroensap en de cayenne-peper en spreid het mengsel, als het door en door heet is, op de warme geroosterde stukjes brood.

Dien het gerecht vooral warm, daar anders het kaasmengsel taai wordt.

Cralgie-toasts (Schotsen). 3 tomaten, 2 a 3 eierdooiers, peper en zout, 1 theelepel Worcestershire-saus, 30 G. geraspte Parmezaansche kaas, ongeveer 10 ronde in boter gefruite stukjes brood.

Bereiding. Dompel de tomaten even in kokend water en neem er dan de velletjes af; snijd de vruchten door en verwijder de pitten.

Roer de tomaten met de eierdooiers door elkaar; verwarm ze zachtjes, tot het ei begint te stollen, neem de

Sluiten