Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

64

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Opmerking. Piniolen of „pijnappelpitten" zijn in Holland verkrijgbaar bij enkele firma's, die grondstoffen voor de vegetarische spijsbereiding in den handel brengen, o.a. in het Verzendhuis van Jac. v. d. Velden (voorheen Uiting & Renssen) Zeestraat 48 te Beverwijk.

Pastei van kalfsvleesch en ham (Engelsch).

Voor het vulsel: 1 K.G. malsch kalfsvleesch, 1 dessertlepel kokskruiden, wat f oelie, peper, zout, 200 G. rauwe ham, 1 hardgekookt ei, wat geraspte citroenschil.

Voor de korst: pie-deeg of short-crust (zie onder rubriek LX b, Warme schoteltjes).

Bereiding. Snijd het gewasschen kalfsvleesch in kleine stukjes (als poulet) of laat dit door den slager doen; doe het vleesch in een pan met de kruiden, het zout en de in kleine stukjes gesheden ham, giet er zooveel koud water op, dat het vleesch juist bedekt is en laat het dan (met goed sluitend deksel) zeer zacht koken tot alles gaar is.

Laat het vleesch koud worden en breng het over in een diepen vuurvasten schotel (een „pie-dish"),methetin dikke schijfjes gesneden hardgekookte ei en de geraspte citroenschil.

Zorg, dat het „pie-deeg" (de „short-crust") bereid is volgens de verhoudingen en de aanwijzingen, in de hierboven aangehaalde rubriek gegeven.

Leg eerst op den vochtig gemaakten rand van den met vleesch gevulden schotel een reep van het deeg, leg er dan den geheelen lap overheen, druk dien met een vork flink op den rand vast en snijd hem langs den omtrek gelijk af. Besmeer den bovenkant met geklopt ei en zet de „pie" in een matig warmen oven tot het deeg gaar is (ongeveer *U uur).

Sluiten