Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VOORGERECHTEN.

69

voren reeds voor „Kalfshersens op geroosterd brood" is beschreven; neem er zorgvuldig het vel af en laat ze dan, tegelijk met de gewasschen kippenlevertjes, zachtjes */« uur smoren in de boter, waaraan wat peper en zout is toegevoegd. Snijd ten slotte èn de hersens èn de levertjes in nette stukjes.

Klop de eieren goed door elkaar, roer er de gehakte peterselie door, den kouden bouillon en het citroensap. Voeg hierbij de toebereide hersens en levertjes en laat alles met elkaar onder onafgebroken roeren zóó warm worden, dat de vloeistof een gebonden saus vormt, echter zonder dat het kookpunt wordt bereikt. Leg op een verwarmden schotel een dikke laag goudbruin gebakken croutons (dobbelsteentjes oud brood); giet daarover het heete mengsel en dien het onmiddellijk op.

Kerry bengala (Indisch). 500 G. kalfspoulet, 5 G. zout, 3U L. water, 2 stukjes seré, 1 theelepel geraspte nootmuskaat, 5 kruidnagelen, 1 theelepel peper, 2 theelepels koenjitpoeder, 10 fijngesneden sjalotten, 3 knoflookpitjes, 1 theelepel tjabé, 1 theelepel trassi, 1 theelepel zout, 25 G. Buk, 2 dL. melk, 3 a 4 hardgekookte eieren (niet bepaald noodig).

Bereiding. Laat het gewasschen vleesch in het water met het zout en de stukjes seré gaar worden (ongeveer 1 uur). Stamp intusschen de fijngesneden uien en knoflook, de nootmuskaat, de kruidnagelen, de peper, het koenjitpoeder, de tjabé, de trassi en het zout met elkaar fijn; fruit het mengsel in de Buk bruin en voeg het bij het ko, kende vleesch. Roer er, als de vloeistof weer aan de kook is gekomen, ook de melk door en laat alles dan samen

Sluiten