Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VOORGERECHTEN.

71

den room; laat alles samen onder voortdurend roeren warm worden, tot de eieren de massa voldoende hebben gebonden. Voeg er dan de geraspte kaas bij, de nootmuskaat, de fijngesneden truffels en als 't noodig is wat zont.

Laat het mengsel koud worden; maak er dan balletjes van, ongeveer zoo groot als een noot. Rol ze in tarwemeel, daarna in geklopt ei en ten slotte in gestampte beschuit of paneermeel; bak ze in heet frituurvet mooi bruin, laat ze even op grauw papier uitlekken en schik ze dan op een schotel, die met een net gevouwen vingerdoekje is bedekt.

Zalm croquetten (Engelsch). i groot blik zalm, 5 eetlepels paneermeel, 2 eieren, 45 G. boter, i eetlepel ansjovis-boter, wat nootmuskaat, peper en zout, sap van */i citroen. Voor 't bakken : paneermeel, frituurvet, 2 eieren.

Bereiding. Verdeel met een züveren vork de zalm in kleine stukjes, meng die dooreen met het paneermeel, de gesmolten boter, de nootmuskaat, de peper en het zout, voeg er ook de ansjovisboter bij, het citroensap en de twee geklopte eieren.

Vorm van dit samenhangende mengsel langwerpige croquetten, wentel ze in paneermeel, haal ze door geklopt ei en wikkel ze dan nog eens in paneermeel. Bak ze in heet frituurvet (b.v. Buk) mooi bruin en knappend, laat ze even op grauw papier uitlekken en stapel ze dan netjes op een schotel, waarover eerst een vingerdoekje is geplooid.

Opmerking. Ansjovisboter is gemakkelijk zelf te bereiden door een paar schoongemaakte ansjovissen in een steenen vijzel

Sluiten