Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

76

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

samen fijn en fruit ze in ongeveer 10 G. van het vet hchtbruin ; neem het mengsel uit de pan en laat dan de rest van het vet heet worden.

Giet daarin de geklopte eieren, leg er, als het mengsel begint te stollen, de gefruite kruiden op, vouw de omelette in drieën en bak ze dan verder aan weerskanten lichtbruin.

Opmerking. Zie voor de Indische kruiden, die in dit gerecht voorkomen, de aanwijzingen daaromtrent in het voorwoord.

Kebertoe (Indisch omelette-vulsel). 5 gesneden sjalotten, 2 gesneden knoflookpitjes, i theelepel trassi, 2 theelepels kerrypoeder (Javaansch), 30 G. Buk, 200 G. rundergehakt, 1 stukje laos, 2 salambladeren, 2 djeroek-poeroetbladeren, 2 stukjes seré, 1 theelepel zout, 1 dL. melk.

Bereiding. Stamp de sjalotten, de knoflook, de trassi en de kerry tot een gelijk mengsel; fruit het in de helft van het vet tot de uien slap zijn.

Voeg hierbij het rundergehakt, de laos, de salam- en djeroek-poeroetbladeren, de seré, het zout en de melk; laat alles samen, roerende, zachtjes koken tot het niet vochtig meer is, voeg er dan het nog overgehouden vet bij en laat het daarmee een oogenblik bakken. Gebruik dit mengsel om er een omelette van 4 eieren mee te vullen; bak dan de omelette op dezelfde wijze als voor de dadar djawa (zie vorig recept) is beschreven.

Opmerking. Zie voor de Indische kruiden, die in dit gerecht voorkomen, de aanwijzingen daaromtrent in het Voorwoord.

Sluiten