Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VOORGERECHTEN.

81

bakjes met boter in ; bestrooi den bodem met wat van de dooreengeroerde gehakte ham en peterselie.

Breek in elk kopje of bakje een ei, strooi er wat peper en zout over en druppel er wat van de nog overgehouden gesmolten boter (of anders wat room) overheen.

Zet de kopjes of de vormpjes in een met wat kokend water gevulde braadslee in den oven tot ze gestold zijn (ongeveer 6 minuten) ; keer de eieren op een verwarmden schotel uit de vormpjes en bedek ze met een saus als in het vorige recept of wel met een tomatensaus.een kerrysaus of een zure saus.

Pisto (Spaansch eter gerecht). 125 G. ham, 60 G. boter, 6 a 8 eieren, 50 G. uien, 2 eetlepels tomatenpurée, 1 groene peper (pimento), 1 hardgekookt ei.

Bereiding. Snijd 100 G. van de ham in stukjes en bak die in de heete boter Hchtbruin; neem ze uit de pan en laat in de overgebleven boter ook de gehakte ui lichtbruin bakken. Voeg hierbij de tomatenpurée, laat het mengsel zachtjes even doorkoken tot het één gebonden geheel vormt en roer er dan ook de in plakjes gesneden groene peper door, waaruit eerst het zaad verwijderd is.

Klop de eieren met wat zout (niet te veel, omdat de ham vrij zout kan zijn), giet ze in de pan, voeg er ook de ham bij en laat het mengsel samen stellen, af en toe roerende om te voorkomen, dat het brandt.

Doe het gerecht op een verwarmden schotel en garneer het met plakjes hardgekookt ei en de nog overgehouden in smalle reepjes gesneden ham.

6

Sluiten