Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VOORGERECHTEN.

83

boter aan beide zijden goudbruin en schik ze daarna op een platten schotel.

L,eg op elke snee een plakje ham, dat eveneens in de koekenpan even gebruind is.

Bereid dan in dezelfde koekenpan met nog wat van de overgehouden boter de 6 eieren tot spiegeleieren en leg op elk der boterhammetjes een ei.

Geef het gerecht zoo warm mogelijk, liefst met wat afzonderlijk er bij gediende tomatensaus (zie onder rubriek VIII Sausen).

Ansjovis-eieren (Zwitsersch). 6 eieren, 6 ansjovissen, 6o G. boter, een paar lepels niet te dikke mayonnaise.

Bereiding. Leg de eieren in flink kokend water en laat ze daarin io minuten zachtjes koken, tot dat het wit en de dooier beide volkomen gestold zijn, dompel ze in koud water, pel ze en snijd ze in tweeën; snijd van de punt-helft een klein plakje af, zoodat het ei recht kan blijven staan.

Neem voorzichtig de dooiers uit het wit; wrijf ze tot een gelijk stevig mengsel met de boter en de helft van de schoongemaakte ansjovissen, die eerst in een steenen vijzel zijn fijn gewreven. Vorm van dit mengsel 12 balletjes, elk zoo groot als de oorspronkelijke dooier, leg ze in de uitgeholde eiwithelften, schik die netjes op een schotel en overgiet dan alles met de mayonnaise. Leg de nog overgehouden 3 ansjovissen, schoongemaakt endoormidden gespleten, als 6 reepen of 6 rolletjes hier en daar in de mayonnaise.

Sluiten