Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

86

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN

saus een oogenblikje heeft gekookt en wat gebonden is geworden.

Giet dan de saus over de eieren.

Opmerkingen. In plaats van hard gekookte eieren gebruikt men ook wel spiegeleieren, die aan beide kanten gebakken zijn en die daarna in stukken worden gesneden.

Zie voor de Indische benoodigdheden, die in dit gerecht vóórkomen, de aanwijzingen daaromtrent in het Voorwoord.

Plendang telèr (Indisch). 6 hardgekookte eieren, 6 sjalotten, 2 knoflookpitjes, i theelepel tjabé, i theelepel laospoeder, 2 theelepels trassi, iVa eetlepel Javaansche kerry, V4 stukje assem, opgelost in Vi d%. water, 1 dL. melk, 3/t L. water met zout, 25 G. Buk.

Bereiding. Kook de eieren hard en snijd ze in tweeën of in vieren. Stamp de gesneden sjalotjes, de knoflook, de tjabé, het laospoeder, de trassi en de kerry met elkaar fijn en fruit ze in de Buk tot de uien slap zijn; giet er dan het water bij, wat zout en het gezeefde assemwater en laat alles samen aan de kook komen. Giet er roerende de melk bij, laat het mengsel nog even doorkoken en doe er dan de eieren in.

Opmerking. Zie voor de Indische benoodigdheden, die in dit gerecht vóórkomen, de aanwijzingen daaromtrent in het voorwoord

Kerry telèr (Indisch). 6 hardgekookte eieren, 6 sjalotten, 1 knoflookpitje, Vi theelepel trassi, 1 theelepel zout, i1/» eetlepel Javaansche kerry, 20 G. Buk, */« L. melk, 1 stukje laos,

Sluiten