Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

III. VLEESCH.

Gesmoord vleesch (Duitsch). i K.G. rundvleesch (staartstuk b.v.), 50 G. rundvet, 40 G. spek, 1 ui, een paar takjes selderij en peterselie, 1 gesnipperd worteltje, peper, zout, laurierblad, 2 eetlepels azijn of citroensap, 4 eetlepels zuren room, wat bouillon (van Maggi-blokjes b.v.).

Bereiding. Wasch het vleesch, wrijf het in met peper en zout. Snijd het spek in wigvormige stukjes, ongeveer 21/» cM. lang, maak met den steel van een houten lepel op gelijke afstanden gaatjes in het vleesch en steek daarin de stukjes spek.

Wentel het vleesch in wat meel, braad het in het heete vet met de gesnipperde ui en de fijngesneden selderij, peterselie en wortel rondom mooi bruin. Voeg er zooveel bouillon bij, dat het vleesch half onder staat, doe er den azijn of het citroensap in, een laurierblad en een schijfje citroen (zonder pitten) en sluit de pan stevig dicht.

Laat zoo het vleesch op een hoekje van het fornuis 2 uur zachtjes smoren, keer het af en toe om en giet er V« uur vóór het opdoen den zuren room over.

Zeef de saus, ontvet ze, bind ze met wat aangemengde maïzena of tarwebloem en presenteer ze bij het vleesch.

Sauerbraten (Duitsch). 1 K.G. rundvleesch (staartstuk b.v.), 40 G. spek, 50 G. rundvet, wat peper en zout, 4 eetlepels zuren room.

Sluiten