Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VLEESCH.

93

Voeg dan, zooals bij ander gebraden vleesch, nu en dan wat water, wat bouillon, wat mager van jus of wat wijn er bij, daarmee goed het aanklevende bezinksel van den bodem losmakende; voeg er liefst ook (voor de kleur) een paar lepels tomatenpuree bij en laat de tong in dit mengsel zeer zachtjes verder smoren tot ze door en door gaar is.

Leg het vleesch op een verwarmden schotel; schik er een rand gekookte macaroni of gekookte rijst omheen of wel verschillende vakjes jonge groenten (worteltjes, doperwtjes, bloemkool, slaboontjes) afgewisseld met kleine, ronde gekookte aardappeltjes; overgiet den schotel met een paar lepels van de jus en presenteer de, rest er in een sauskom afzonderlijk bij. ... v./

Opmerking. Men kan de tong ook opdienen op een onderlaag van spinazie-purée; ook wel legt men ze afzonderlijk óp een schotel en presenteert er een schaaltje witte boonen of flageolets bij.

Gevulde kalfsborst (Italiaansch). i K.G. kalfsborst, 100 G. gekookte ham, 2 hardgekookte eieren, 50 G. truffels, 10 G. gestampte beschuit,of paneermeel, wat zout, peper en rozemarijn, 30 G. boter, 25 G. geraspte kaas, 100 G. boter of kalfsvet.

Bereiding. Ontdoe de kalfsborst zorgvuldig van alle beenderen, pezen en kraakbeenstukjes, spreid den lap vleesch op tafel uit en beleg hem met een mengsel van de gehakte ham, de gehakte eieren, de in de boter gesmoorde dunne truffelplakjes, de geraspte kaas, de gestampte beschuit, de peper, het zout en de rozemarijn.

Rol den lap daarna stevig op, zoodat de vulling niet naar buiten kan komen ; bind den rol met een touw stevig samen.

Sluiten