Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VLEESCH.

105

eens fijn en vermeng deze massa met het broodkruim, dat in 25 G. van de boter even Hchtbruin is gebakken.

Klop de lapjes rundvleesch, wasch ze, bestrooi ze met wat peper en zout en bestrijk ze dan met het gehakt-mengsel, zóó, dat dit juist op de 6 lapjes verdeeld wordt.

Rol elk lapje stevig op, bind er een touwtje om en wentel het dan in een mengsel van het meel met wat zout; braad de roüetjes rondom bruin in de nog overgebleven 40 G. boter en giet er dan langzamerhand den bouiïlon of het water bij.

Smoor in een goed gesloten pan de rolletjes verder langzaam gaar (ongeveer 2V1 uur); doe het vleesch op een verwarmden schotel en giet er door een zeef de saus over.

Opmerking. Men kan in de saus ook een paar eetlepels tomatenpurée laten meestoven.

Gevulde kalfsrolletjes (Spaansch). 4 dunne, magere kalfslapjes, elk van ongeveer 100 G., 4 plakjes ham, elk van ongeveer 25 G., 4 eieren, wat peper en zout, sap van l/« citroen, een paar eetlepels tarwemeel, 100 G. boter, 1 ui (ongeveer 50 G.).

Bereiding. Klop de eieren met wat peper en zout en bak er met een gedeelte van de boter 4 kleine omelettes van op de gewone wijze.

Wasch de kalfslappen, wrijf ze in met peper en zout. Leg op elk lapje een omeletje en bedek dit weer met een plakje ham ; rol dan de lapjes stevig op (als bhnde vinken) en bind ze met een touwtje dicht.

Sluiten