Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VLEESCH.

109

de ketoembar, de djinten, de trassi, de gepelde kemiries en de tjabé met elkaar fijn en fruit het mengsel met de Buk tot de uien slap zijn.

Roer er dan het gehakt door met de laos, de seré, de djeroek-poeroetbladeren, het zout en het water; laat alles samen zachtjes koken tot het vleesch gaar is, voeg er dan roerende de melk bij en laat het mengsel weer doorkoken tot het bijna droog is.

Druppel er bij het opdoen het citroensap door en presenteer er droge rijst bij.

Duitsche biefstuk.

750 G. ossenhaas of ander malsch vleesch, 75 G. boter, 30 G. uien, 15 G. zout, Vt theelepel peper, 50 G. oud wittebrood (zonder korst).

Bereiding. Schaaf met een bot mes het gewasschen en daarna afgedroogde vleesch fijn, zoodat slechts de vezels achterblijven ; maal dan het geschaafde vleesch twee keer .door den vleeschmolen.

Vermeng het vleesch met het zout, de peper en het geweekte maar daarna flink uitgedrukte brood; vorm er kleine biefstukjes van, l%f, cM. dik; druk er met den rug van een mes ruitjes in en bak ze dan in de hchtbruin gemaakte boter in een koekenpan aan den éénen kant mooi bruin.

Voeg er eerst dan de gehakte ui bij, zoodat deze niet te bruin wordt; keerde biefstukjes om en bak ze ook aan den anderen kant bruin; schuif ze telkens rond en bedruip ze af en toe mét de boter.

Leg de gebakken biefstukjes op een verwarmden schotel; maak de jus af door er nog een klontje boter door te doen,

Sluiten